Öztürk: Yeni Sistem Hayvancılık İçin Yeni Bir Sayfa Olsun 12 Nisan 2018, 10:49

Adıyaman Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı ve eski TDSMB Muhasip Üyesi Vet. Hekim Sırrı Öztürk, Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin ülkemize hayırlı olmasını dileyerek, “Yeni sistem… Yeni dönem… Hayvancılık için de yeni bir sayfa olsun” dedi.
Adıyaman Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı ve eski TDSMB Muhasip Üyesi Vet. Hekim Sırrı Öztürk, Hayvancılık sektörünün emanet edildiği Pakdemirli’yi hem tebrik ederek başarılar diledi; hem de sektörün taleplerini paylaştı.
Hayvancılık sektörünün çözüm beklediği pek çok konu olduğunu vurgulayan Adıyaman Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı ve eski TDSMB Muhasip Üyesi Vet. Hekim Sırrı Öztürk, yeni dönemde sektörün Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemerli’den taleplerini şöyle sıraladı;
“Göreve yeni başlayan başta yeni başkanımız ve hükümet üyelerine başarılar diliyorum. Aynı şekilde Sayın Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemerli’ye de Başarlılar diliyorum. Ülkemizin başkanlık süreci ile daha aktif sorun çözücü bir döneme girdiğine inanıyorum. Başkanlık sisteminde açılan yeni sayfanın hayvancılıkta da yen bir sayfa olmasını istiyor ve diliyoruz.
Bu süreçte en önemli olan şey sorunları en doğru yoldan tespit etmek, sorunları da bizzat sorunu yaşayan üreticiye kadar inerek yerinde görmek gerektiğine inanıyorum. Eğer sorun kaynağına ve sahibine kadar inilirse çözüm o derece gerçekçi ve doğru olacaktır.
Birçok alanda üretici örgütleri açılmış. Örgüt fazlalığı ve çalışma alanlarının aynı olması üreticiyi güçlendirmekten ziyade mağdur etmektedir. Bu örgütlerin görev ve yetkilerinin birleştirilerek güçlü bir denetim ve güçlü bir örgütlenmenin oluşturulması gerekir.
Hayvancılığın çözüm beklediği sorunları ve yeni Bakan’dan beklentileri;
—Üretici örgütleri yapısı, işleyişi ve şekilleri.
—Hayvan sağlık sorunları ve alınması gereken tedbirler.
—Teşvik şekillerinin amacına uygun hale getirilmesi.
—Süt, et ve yem fiyatları arasındaki dengenin korunması.
—İthalat, üretim ve tüketim arasındaki dengenin kurulması.
—Hayvancılıkta uygulanan sosyal projelerin üretici açısından ve nasıl karlı hale getirilmesi.
“Yeni Sistem Hayvancılık İçin Yeni Bir Sayfa Olsun”
Hayvan ithalatı maalesef aratarak devam ediyor. Özellikle damızlık hayvanlarda bir ticaret oluştu. Bir işletme ithal ettiği hayvanı en fazla 5 yıl elinde tutup piyasa yüksek olduğundan dişi hayvanını kestirip yurt dışından yeni hayvan getirmekte.
Ülkemizde rakamsal olarak yüksek teşvikler verildiği halde birçok kalem teşvik etmekten öteye sadece sosyal projeler niteliği taşımakta ve üretimi artırıcı bir özelliği bulunmamaktadır. Bu teşvikler daha aktif konulara aktarılmalıdır.
Et, süt ve yem arasındaki fiyat dengenin sağlanması lazım. Tüketiciyi koruma adına et ve süt fiyatlarına müdahale edilirken, yem fiyatları serbest bırakılmıştır. Son iki ayda yem fiyatları yüzde 40 oranında zamanlanırken et ve süt fiyatları yerinde saymıştır.
Hayvancılıkla ilgili uygulanan sosyal projeler, uygulanan en başarısız projeler olduğunu söyleyebilirim. Özellikle neden başarısız olundu konusunda Bakanlığımızın sorunların kaynağına inerek yapacağı bir çalışma ile sosyal projeleri daha etkin bir gale getirerek üretici ve üretici örgütlerimizle ortak projeler hazırlaması gerekir.
Ülkemizin ve sektörümüzün zaman kaybına asla tahammülü yoktur.Yeni bakanımızdan üretici örgütlerimiz, üreticilerimiz, üretici şirketlerimiz ve deneyimli bürokratlarımız ulaşılabilecekleri bir ekip bekliyor. Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin ülkemize hayırlı olmasını diliyor, şahsım ve üyelerimiz ve üreticilerimiz adına Sayın Bakanımız Bekir Pakdemerli ve ekibine başarılar diliyorum” dedi.
DIĞER HABERLER
-
Öztürk: Yeni Sistem Hayvancılık İçin Yeni Bir Sayfa Olsun
12 Nisan 2018, 10:49 -
Süt Üreticilerinin Sorunları Ankara’da Masaya Yatırıldı
02 Mart 2018, 20:27 -
GÜNEYDOĞU ANADOLU’NUN HAYVANCILIĞINA AŞI DARBESİ
13 Şubat 2018, 11:00 -
ÖZTÜRK’TEN “ŞAP” VE “ÇİÇEK” VİRÜSÜ UYARISI
28 Ocak 2018, 13:30 -
Yeni Hizmet Binasına Görkemli Açılış
30 Ağustos 2017, 13:24 -
Süt Üreticilerinin Sorunları Ankara’da Masaya Yatırıldı
14 Ocak 2020, 17:20 -
Adıyaman’da Buzağı Ölümleri Ele Alındı
14 Ocak 2020, 17:19